luni, 6 septembrie 2010

Cum functioneaza memoria umana

Un excelent filmulet




Sura : Www.Descopera.ro

Luare de ostatici in Germania

Bine ca nu au fost victime

Titanic 3 D

James Cameron, care a cunoscut un adevarat triumf in 2009 odata cu lansarea filmului “Avatar”, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, ca va lansa, in 2012, o versiune 3D a filmului “Titanic” si ca ca isi doreste sa faca alte doua filme “Avatar”.

“Daca se va incheia acel contract, mi-ar placea sa fac alte doua filme «Avatar»”, a declarat cineastul canadian pentru cotidianul francez, cu ocazia lansarii in Franta a unei versiuni a filmului “Avatar” ce contine opt minute suplimentare fata de pelicula originala.
Desi nu a inceput “inca” sa scrie scenariul pentru aceste filme si nu intentioneaza sa se apuce de lucru “imediat”, regizorul canadian a declarat ca, deocamdata, se multumeste sa isi ia notite si sa faca diverse schite.
“Pentru moment, prioritatea mea este sa termin redactarea romanului «Avatar», inceput cu un an si jumatate in urma si care va fi lansat la sfârsitul acestui an sau inceputul anului 2011″, a declarat James Cameron. Regizorul canadian a precizat ca acest roman ii va permite sa prezinte publicului numeroase elemente pe care nu a avut posibilitatea de a le detalia in celebrul sau lungmetraj.
De altfel, cineastul canadian a declarat ca lucreaza deja la reconversia in 3D a filmului sau din 1997 “Titanic” – 11 premii Oscar din 14 nominalizari -, pe care doreste sa il lanseze in versiune tridimensionala in 2012, pentru a comemora 100 de ani de la naufragiul celebrului pachebot.
Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Lungmetrajele “Avatar” si Titanic”, regizate de James Cameron, reprezinta filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei – cu 2,74 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Mesajul din sticla a fost gasit de extraterestri

Pe 5 septembrie se vor implini 33 de ani de cand NASA a lansat in spatiu doua sonde spatiale, Voyager 2 si Voyager 1, in interiorul carora se aflau doua discuri de aur care contineau mesaje-cheie despre planeta Pamant.

Voyager 2 este singura sonda spatiala care a ajuns pe toate cele patru planete mari ale sistemului nostru solar: Saturn, Jupiter, Uranus si Neptun.


Pe discul de aur, care se afla in interiorul sondei spatiale, au fost inregistrate sunete, au fost puse melodii, fotografii si un salut tradus in 55 de limbi, asta in cazul in care Voyager 2 ar urma sa fie gasita de extraterestri.

Insa recent, cei de la NASA au primit niste semnale foarte ciudate, interceptate de Voyager 2.
Expertul NASA, care studiaza fiintele extratereste, Hartwig Hausdorf, declara: “Arata de parca cineva l-ar fi reprogramat sau ar fi vrut sa detoneze proba – insa se poate ca noi sa fim departe de adevar…”

Creatura inumana inregistrata in timpul unui interviu live la TV

Legalize feat. Klau (Kartel) - Romanian Girl

Cum functioneaza busola - de la magie la stiinta !

Nevazut, necunoscut ca atare timp de milenii, campul magnetic al Pamantului a avut, cu toate acestea, o influenta profunda asupra dezvoltarii civilizatiei umane.

Enigmaticele pietre magnetice, descoperite de chinezi cu peste doua milenii in urma, au stat la baza construirii unor instrumente simple si eficiente; principiul lor de functionare - corespondenta dintre polii "magnetului" de piatra si polii magnetici ai planetei - nu era inteleasa, dar asta nu impiedica utilizarea practica a acestei corespondente magice.

Lungile calatorii maritime, marile descoperiri geografice n-ar fi fost posibile fara existenta unor instrumente de orientare. Timp de secole, busola - adusa in Europa de arabi - i-a ajutat pe navigatori sa-si gaseasca drumul pe intinderea nesfarsita a oceanului. 

Astazi, instrumentele de orientare beneficiaza de ajutorul unor tehnologii mult mai sofisticate - sisteme giroscopice, retele de sateliti; magnetii insisi nu mai sunt bucati de minereu culese din natura, ci materiale sintetice, fabricate de om. Insa busolele au ramas, cu toate acestea, instrumente de baza. Pentru ca, la urma urmei, energia care le guverneaza functionarea - magnetismul terestru - e tot acolo…





Sursa : Www.Descopera.ro

Blonda si . . . airbag-urile !

Probabil ca ultimul lucru la care s-a gandit o tanara, atunci cand si-a marit sanii, a fost ca implantul o va ajuta in caz de accident. Si totusi, ea a avut ocazia sa descopere o alta utilitate a bustului umflat cu silicon, in momentul in care a cazut de pe bicicleta.



Au dat spargeri de aproape 2 Milioane de euro, dar au fost prinsi din cauza unei lanterne

Doi barbati despre care autoritatile spun ca ar fi romani, suspectati ca au jefuit mai multe magazine din Nisa si Cannes au fost prinsi dupa ce au uitat o lanterna la locul unei spargeri, iar prin testul ADN au fost gasiti in baza de date Schengen.

Punerea in comun a ADN-urilor din baza de date franceza si austriaca a dus la identificarea unui grup de hoti. Gratie acestei colaborari europene, o simpla lanterna a putut sa faca lumina intr-o serie obscura de spargeri, relateaza Le Figaro.

Din iunie 2008 pana in octombrie 2009, opt magazine au fost jefuite in Nisa si Cannes (Alpes-Maritimes) de catre persoane care pareau a fi o echipa de specialisti, metodele lor fiind atent studiate.

Urmand aceeasi procedura, hotii au profitat de un apartament gol sau de un santier de constructii, iar dupa ce au strapuns peretele sau podeaua, au avut acces usor la prada, valoarea acesteia fiind, la sfarsitul seriei de spargeri, de aproape 1,7 milioane de euro.

Daca metoda folosita parea sa ii apere pe hoti, anchetatorii au gasit pana la urma o cale sa dea de urma acestora.

Anchetatorii de la politia judiciara din Marsilia au descoperit, intr-unul din magazinele jefuite, o lanterna cu urme ale ADN-ului unuia dintre hoti. Dupa ce in baza de date franceza nu a fost identificata persoana, testul genetic a fost transmis politiei austriace.

In urma compararii datelor cu cele din fisierele politiei europene, anchetatorii au stabilit ca ADN-ul de pe lanterna este al lui Vassilis B., un cetatean roman, in varsta de 31 de ani.

In acelasi timp, in 13 iulie politia a interpelat alte doua persoane, care au incercat sa patrunda, printr-o ceainarie, in magazinul de bijuterii Cartier din Nisa. Unul dintre acestia era Vassilis B., iar complicele lui pare a fi tot cetatean roman.

Cei doi au negat faptele de care sunt acuzati, ei fiind retinuti pentru furt si tentativa de furt prin efractie, precum si de asociere in vederea comiterii de infractiuni.

Acesta este primul caz penal din Franta elucidat cu ajutorul unei baze de date a politiilor europene, care curpinde diferite fisiere cu ADN-ul mai multor persoane.


Sursa : Www.Crimetime.ro

Video Extraordinar - Un sofer care a adormit la volan se trezeste in ultima clipaa

Se poate considera norocos, desi s-a rasturnat cu masina! Oricat de ciudat ar parea, acesta este adevarul in cazul unui sofer din Australia, care a adormit la volan si a intrat pe contrasens, unde a fost foarte aproape sa fie spulberat de un TIR, caz in care urmarile ar fi fost mult mai grave.




Si-a omorat sotia la CINCI luni dupa nunta, dupa ce ea a aflat ca o insela cu DOUA femei!

Caz socant in Anglia, unde un tanar de 27 de ani este acuzat ca si-a strangulat nevasta la doar cinci luni de la nunta, dupa ce femeia a aflat ca barbatul ei are doua amante. Dupa moartea lui Vicky Roberts (25 de ani), s-a aflat ca sotul Robert o insela si cu o a treia femeie.



Una dintre cele doua amante de care victima aflase era chiar una dintre prietenele ei, in timp ce a doua este o femeie care s-a culcat cu sotul ucigas la doar o saptamana de la nunta acestuia. Toate cele trei femei lucrau in acelasi loc cu Michael Roberts.

Crima a fost comisa in luna noiembrie a anului trecut, dupa ce Vicky a descoperit SMS-urile si convorbirile peFacebook dintre sotul ei si una dintre amante. In aceeasi zi in care si-a strangulat nevasta, Michael a mers la cumparaturi cu doua dintre amante si chiar a facut sex cu una dintre ele.

La cateva zile dupa crima, Michael a incercat sa-si asunda fapta, trimitand mesaje text de pe telefonul femeii, rudelor si prietenilor, care erau ingrijorati, din care reiesea ca ea si-a parasit sotul pentru altcineva.

Cand in sfarsit a fost prins de politisti, barbatul a recunoscut ca si-a omorat nevasta, insa a sustinut ca n-a fost vorba de crima, ci de un joc erotic terminat prost. Procesul care va stabili adevarul este in plina desfasurare.

Sursa : www.crimetime.ro