luni, 6 septembrie 2010

Au dat spargeri de aproape 2 Milioane de euro, dar au fost prinsi din cauza unei lanterne

Doi barbati despre care autoritatile spun ca ar fi romani, suspectati ca au jefuit mai multe magazine din Nisa si Cannes au fost prinsi dupa ce au uitat o lanterna la locul unei spargeri, iar prin testul ADN au fost gasiti in baza de date Schengen.

Punerea in comun a ADN-urilor din baza de date franceza si austriaca a dus la identificarea unui grup de hoti. Gratie acestei colaborari europene, o simpla lanterna a putut sa faca lumina intr-o serie obscura de spargeri, relateaza Le Figaro.

Din iunie 2008 pana in octombrie 2009, opt magazine au fost jefuite in Nisa si Cannes (Alpes-Maritimes) de catre persoane care pareau a fi o echipa de specialisti, metodele lor fiind atent studiate.

Urmand aceeasi procedura, hotii au profitat de un apartament gol sau de un santier de constructii, iar dupa ce au strapuns peretele sau podeaua, au avut acces usor la prada, valoarea acesteia fiind, la sfarsitul seriei de spargeri, de aproape 1,7 milioane de euro.

Daca metoda folosita parea sa ii apere pe hoti, anchetatorii au gasit pana la urma o cale sa dea de urma acestora.

Anchetatorii de la politia judiciara din Marsilia au descoperit, intr-unul din magazinele jefuite, o lanterna cu urme ale ADN-ului unuia dintre hoti. Dupa ce in baza de date franceza nu a fost identificata persoana, testul genetic a fost transmis politiei austriace.

In urma compararii datelor cu cele din fisierele politiei europene, anchetatorii au stabilit ca ADN-ul de pe lanterna este al lui Vassilis B., un cetatean roman, in varsta de 31 de ani.

In acelasi timp, in 13 iulie politia a interpelat alte doua persoane, care au incercat sa patrunda, printr-o ceainarie, in magazinul de bijuterii Cartier din Nisa. Unul dintre acestia era Vassilis B., iar complicele lui pare a fi tot cetatean roman.

Cei doi au negat faptele de care sunt acuzati, ei fiind retinuti pentru furt si tentativa de furt prin efractie, precum si de asociere in vederea comiterii de infractiuni.

Acesta este primul caz penal din Franta elucidat cu ajutorul unei baze de date a politiilor europene, care curpinde diferite fisiere cu ADN-ul mai multor persoane.


Sursa : Www.Crimetime.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu